Praeses

Persoonlijk verslag Praeses – Marleen van Leeuwen

Bestuur en beleid
De afgelopen drie maanden zijn wij als 51ste bestuur gegroeid in onze eigen functie, waardoor de samenwerkingen binnen het bestuur ook beter gaan lopen. De tip top momenten werken voor ons als bestuur erg fijn, ik merk dat het uitspreken van irritaties zorgt voor verbeteringen van de sfeer en de samenwerking. Nu iedereen echt zijn of haar plekje binnen het bestuur heeft gevonden, zorgt dit ervoor dat de beleidspunten kunnen worden opgepakt of verder worden uitgewerkt.
De samenwerking met de Vice-Praeses verloopt erg goed. Nadat wij aan het begin van het jaar flink botste, hebben wij onze verwachtingen uitgesproken, wat onze samenwerking verbeterde.

LOGSO (Landelijk Overleg Geneeskundige Studenten Organisaties)
De afgelopen periode is er veel gebeurd betreffende het LOGSO.  Ik heb veel contact met de contactpersoon uit Rotterdam van het ME gala. Het ME gala heeft een nieuwe hoofdsponsor, MeDoc, die veel aan het meedenken is met het ME gala bestuur. De hoofdsponsor helpt met het promoplan en een groot deel van de acquisitie, 23 maart 2018 zal het ME gala plaatsvinden.
Het Medisch Interfacultair Congres zal plaatsvinden op 3 februari 2018, de voorbereidingen zijn in volle gang. Op dit moment worden de laatste sprekers en workshops vastgelegd. Binnenkort op het LOGSO komen ze de begroting en het promotieplan bespreken, zodat hier rekening meegehouden kan worden in de promoplannen van de MFV’s.
De aameldprocedure voor het nieuwe Geneeskunde Olympiade bestuur is net afgelopen. Het oude Geneeskunde Olympiade bestuur heeft een overdrachtsboek geschreven, om via deze manier de overdracht te verbeteren. Als LOGSO zijn we druk aan het brainstormen over de eventuele invulling van de Geneeskunde Olympiade om het aantrekkelijk te houden. Ik haal erg veel energie uit het LOGSO en de projecten die hierbij komen kijken. Daarnaast vind ik het erg leerzaam om op deze manier met de verschillende zusterverenigingen samen te werken.

KORF (Koepelend Orgaan Rotterdamse Faculteitsverenigingen)
Aan het begin van het jaar hebben wij als KORF voornamelijk gesproken over de evaluatie van de Eurekaweek. Op dit moment is er een Eurekaweek bestuur gevormd, zij zullen in het nieuwe jaar langskomen tijdens het KORF. Onlangs zijn er twee leden van de universiteitsraad langs geweest om verschillende discussiepunten, zoals faciliteiten, diversiteit en numerus fixus studeren, met ons te bespreken. Zij vinden het belangrijk om input van het KORF te krijgen aangezien wij een grote studentenpopulatie binnen de EUR vertegenwoordigen. Ik vind het erg leuk om over deze onderwerpen mee te discussiëren en hoop dat zij in de toekomst vaker langs zullen komen.

Faculteit
Het afscheid van prof. dr. Verweij heeft eind september plaatsgevonden, waar ik namens de MFVR en de studenten van het Erasmus MC een dankwoord heb mogen geven. Hierna volgde het eerste decaan gesprek met prof. dr. Hans van Leeuwen samen met Hooke en Variscopic. Tot nu toe loop ons contact met hem erg voorspoedig, hij denkt constructief mee met onze plannen en geeft ons het gevoel dat wij laagdrempelig contact met hem kunnen opzoeken. Hij ziet veel meerwaarde in studenteninspraak en vraagt ons ook wel eens om mee te denken aan verschillende projecten.                                                  

Persoonlijk
Ik merk dat in  mijn functie als Praeses veel voldoening haal uit de ad hoc zaken, die je dan direct probeert op te lossen. Daarnaast merk ik dat ik veel energie krijg uit de persoonlijk gesprekken en mijn bestuursleden hier verder help of dat zij even hun hart kunnen luchten. Soms heb ik het nog wel eens lastig met alles wat er extra bij komt kijken, zo neem ik soms teveel hooi op mijn vork om nog mijn prioriteiten duidelijk te houden.