Assessor externe

Persoonlijk verslag Assessor externe - Karel van der Wel

Sponsortarget
Mijn grootste taak van dit jaar is het binnenhalen van het sponsortarget. Op dit moment heb in ongeveer €7100 gecontracteerd, waarvan al bijna €5000 is gefactureerd. Dit bedrag is bereikt door samenwerking met zowel oude als nieuwe sponsoren. Een grote nieuwe sponsor is bijvoorbeeld Antes, een organisatie die werkzaam is in het brede spectrum van specialismen in de geestelijke gezondheidszorg. Zo hebben zij bijvoorbeeld een workshop tijdens de MFVR carrièreweek verzorgd over veslavingsgeneeskunde. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld ook een samenwerking opgesteld met Nultien, een nieuwe drukker voor de commissiekleding. Het voordeel van deze drukker is dat commissies bij hen kleding kunnen afnemen, die ze van te voren op het EMC kunnen passen. Ook met een aantal vaste partners van de MFVR zijn al contracten gesloten. Zo heeft er wederom een pasdag met Gents voor het gala plaatsgevonden, en is er een recordaantal van 27 rokkostuums verkocht. Daarnaast hebben we bijvoorbeeld al veel contact met Aethon en TMI gehad en zijn de onderhandelingen bijna zover om een nieuw contract voor het komende half jaar te tekenen. Met BKV Artsenintermediair heb ik deze week om de tafel gezeten. We hebben veel gesproken over waar de bachelorgeneeskunde student nu echt behoefte aan heeft en wat wij daarin kunnen betekenen voor hen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan bijbaantjes of een workshop over een actueel onderwerp.

MFVR Carrièreweek
Na een jaar weggeweest te zijn, is de carrièreweek weer terug. Dit is een belangrijke week voor de MFVR, niet alleen vanwege het educatieve aspect, maar ook omdat er vele sponsoren betrokken zijn bij deze week. Dit gebeurt bijvoorbeeld via de workshops, de informatiemarkt of advertenties in het programmaboekje. Sponsoren die op een dergelijk evenement afkomen zijn bijvoorbeeld organisaties die een bepaald specialisme vertegenwoordigen (SOON, UWV, Bedrijfsarts worden) of detacheringsbureau’s in de zorg als TMI. Al met al was de animo voor de week lager dan gehoopt onder de leden, maar alle sponsoren waren dik tevreden over de opkomst en staan open voor herhaling. Bovendien was dit het eerste carrièregerichte evenement waar ook onze nieuwe hoofdsponsor, CEANconsultancy, aanwezig was. Zij hebben deelgenomen aan het openingssymposium, de carrièremarkt en een workshop verzorgd.
Op dit moment ben ik samen met de MFVR carrièreweek commissie ’17 – ’18 druk aan het brainstormen over hoe we een nieuwe carrièreweek in zouden willen vullen

Co-avond
Momenteel ben ik druk bezig met de organisatie van de co-avond. Dit is een soortgelijk evenement als de carrièreweek, maar dan speciaal voor coassistenten en gedurende één avond. Ik ben druk bezig met het regelen van sponsoren die een workshop willen geven, op dit moment hebben er 4 toegezegd. Daarnaast probeer ik, samen met de commissieleden van de Co-Raad, artsen te vinden die bereid zijn hun beroep te vertegenwoordigen tijdens de netwerksessie.

Persoonlijk verslag
Na drie maanden officieel geïnstalleerd te zijn al bestuur, kan ik wel zeggen dat ik ondertussen gewend ben aan mijn nieuwe functie. Ik geniet ontzettend van alle nieuwe van alle nieuwe mensen die ik leer kennen, zowel binnen de vereniging als daarbuiten middels de vele sponsorgesprekken die ik voer. Ik vind het met name bijzonder hoeveel mensen kunnen leren in zo’n korte tijd, als ik naar mijn eigen bestuur kijk kan ik al grote veranderingen zien in het functioneren van mensen in vergelijking met een aantal maanden terug. In ben heel benieuwd op wat voor manieren we ons de komende maanden nog verder zullen ontwikkelen.