Abactis

Persoonlijk verslag Abactis - Sven Jaspers

‘De tijd vliegt’ – Iedereen heeft deze uitspraak natuurlijk wel eens gehoord, zo ook ik. Maar nog nooit was dit zo waar als de afgelopen tijd. Zo’n 3 maanden zitten wij als 51ste bestuur der MFVR nu al in de Bestuurskamer. 3 maanden, die eerder voelen als 3 weken. Een tijd van lachen en hard werken, een tijd van obstakels, die je samen overwint. Een tijd van nieuwe contacten maken, nieuwe vriendschappen sluiten. Een tijd die niet lang genoeg kon duren, maar toch voorbij is gevlogen.

Maar wat houdt een Abactis nu 3 maanden bezig? Wat zijn nu de taken die de prachtigste en belangrijkste functie op zich neemt?

Natuurlijk heb ik de afgelopen tijd hard gewerkt aan het ledenbestand, eeuwig sleutelen aan talloze Excel-bestanden, kleine foutjes opsporen en alles goed ordenen. Ook het bijhouden van de mailbox is een flinke taak, die dagelijks een deel van m’n tijd in beslag neemt. Daarnaast ben ik als Abactis verantwoordelijk voor het notuleren en het uitwerken hiervan, zowel bij bestuursvergaderingen als bij de Algemene Leden Vergaderingen. De notulen van de eerste ALV, de Commissie-ALV zijn op het moment van schrijven net af. De hoeveelheid werk die hierin gestoken moest worden heb ik enorm onderschat, waardoor veel hiervan op het laatste moment nog afgemaakt moest worden. Een wijze les voor komende ALV’s. Maar naast deze standaard taken van de Abactis, die gelukkig nog meer inhouden dan enkel mailen, notuleren en het ledenbestand bijhouden, heb ik natuurlijk nog meer gedaan.

Zo heb ik me bezig gehouden met het vernieuwen van de app, samen met Karel. "Hebben we een app dan?" Ja, die hebben we zeker. Helaas wordt deze op dit moment minder gebruikt dan gehoopt. Hier hopen Karel en ik verandering in te brengen. Na talloze telefoongesprekken en mailtjes beginnen we eindelijk het een en ander voor elkaar te krijgen en beginnen we ook zelf eindelijk de toegevoegde waarde van de app in te zien.

Daarnaast ben ik de ICT-beheerder van het bestuur. Wat volgens voorgangers een kleine taak zou zijn, lijkt soms een heuse dagtaak. Kreten als “Sven, ik heb geen internet!” of “Sven, mijn scherm doet het niet!” vliegen me dagelijks meermaals om de oren. Over het algemeen zijn deze ‘kapotte’ schermen te repareren door ze aan te zetten, echter zit ik zo nu en dan ook uren te sleutelen aan de printer, omdat er weer een stukje papier midden in dat rotding vast zit.

Ook ben ik samen met Kirsten bezig met kritisch kijken naar het concept van ‘Vrienden van de MFVR’, wat door onze voorgangers van het 50ste bestuur is opgestart. We zijn bezig met het schrijven van een plan, om de selectie van bestuursleden, de overdracht en de continuïteit zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarnaast kijken we naar de invulling van de Vriendendag, een van de grootste voordelen die de stichting aan haar leden, de ‘Vrienden’, zou bieden.

Nu is een bestuursjaar natuurlijk al een prachtige manier om een tussenjaar vorm te geven, maar er is, wat mij betreft, nog een mooiere invulling van zo’n jaar. Namelijk: 2 besturen tegelijkertijd! Naast MFVR-bestuur zal ik vanaf januari namelijk ook plaatsnemen in het bestuur van Stichting Reductiebureau Medische Instrumenten, beter bekend als ReMedI. Hier zal ik de rol van Commissaris Boeken gaan vervullen, wat inhoud dat ik verantwoordelijk ben voor het contact met de boekenleverancier. Ik zal hier mijn best doen om de prijzen zo laag mogelijk te houden.

Last, but not least, is een van mijn belangrijkste taken ledenbinding. Een vast puntje in mijn agenda, waarbij ik probeer meerdere keren per week mijn middag in ’t Vat door te brengen, om zo op een laagdrempelige manier te  communiceren met de leden, het liefst onder het genot van een chocomel of een lekker speciaalbiertje. Dit inplannen in de drukke agenda van een Abactis vergt natuurlijk een extreem goede planning.

Dit alles zorgt voor een goede en gevarieerde invulling van al mijn dagen. Maar hiernaast heb ik nog vele andere leuke taken, zoals het begeleiden van de Ouderdag-, Studiereis- en Cantuscommissie, het schrijven van stukken voor de almanakken van broertjes- en zusjesverenigingen, het bijhouden van de website, het doorploegen van foto’s van alle evenementen, het bezoeken van activiteiten van zusjes, dit natuurlijk samen met mijn bestuursgenoten, het meezingen van ‘Man’s not hot’ met David en Yordi, het plannen van ledenkadermomentjes met Samantha en deze af en toe ook daadwerkelijk uitvoeren en, het belangrijkste en mooiste van een bestuursjaar, het genieten van de prachtige activiteiten en feesten die onze geweldige commissieleden keer op keer neer weten te zetten.