De Pil

Heel MFVR Bakt: Ilses blauwe bessen kwarktaart

Heb jij ook een recept dat je wilt delen? Stuur dan een mail naar mfvr@mfvr.nl met het recept en een paar leuke foto's; wie weet wordt jouw recept volgende week wel in het zonnetje gezet bij Heel MFVR Bakt!  

 

ILSES BLAUWE BESSEN KWARKTAART

Bereidingstijd: 20 min

Wachttijd: 240 min

Voor 12 taartpunten

 

Benodigdheden 

500 gram bosbessen

1 citroen

70 gram suiker

60 gram boter

200 gram koekjes

250 ml slagroom

500 gram volle kwark

400 ml water

6 blaadjes gelatine

mixer met garden

springvorm met omtrek van 18 cm

steelpan

 

Blauwe bessensaus

Verwarm in een steelpan de blauwe bessen met de suiker en het sap van 1 citroen. Laat het geheel inkoken totdat er een saus ontstaat.

 

Deegbodem

Maal de koekjes fijn in een keukenmachine of doe ze in een stevige plastic zak en sla ze fijn met een deegroller. Meng de gesmolten boter door de kruimels en verdeel het mengsel gelijkmatig over de vorm. Druk de kruimels stevig aan, dit gaat gemakkelijk met de onderkant van een glas. Zet de vorm 15 min in de koelkast zodat de bodem stevig wordt.

Vulling 

Doe het water, de kwark en 250 ml slagroom in een kom en meng dit met een mixer met garden op de laagste stand door elkaar. Voeg de taartmix toe en meng het mengsel met de mixer op de laagste stand in 1 minuut tot een glad mengsel. Klop daarna op de hoogste stand in 2,5 minuut tot een luchtige massa.

Samenstellen

Verdeel het kwarkmengsel over twee kommen. Voeg aan 1 kom de helft van de bosbessensaus toe. Schep om en om een eetlepel van het witte en gekleurde kwarkmengsel op de bodem. Laat de kwarktaart minstens 2,5 uur opstijven in de koelkast. 

Toppings

Week de gelatine in koud water. Verhit de overige blauwe bessensaus en laat de gelatine hierin oplossen. Haal de pan van het vuur, laat het mengsel afkoelen, schep het mengsel over de kwarktaart en laat vervolgens nog 1,5 - 2 uur opstijven tot de gelei gestold is.

 

Heb jij een poging gedaan om dit recept van Ilse te recreëren? Stuur de foto's van het resultaat in naar mfvr@mfvr.nl!

Ilses blauwe bessen kwarktaart


SportCo(rona)-ladder
01mei

SportCo(rona)-ladder

SportCo(rona)-ladder Lieve sportievelingen,  Door het coronavirus zijn helaas ook onze activiteiten, waaronder de Batavierenrace...

Sara heeft haar eigen kassa
28apr

Sara heeft haar eigen kassa

Sara van Ketel heeft het syndroom van Down en was afgelopen Goede Doelen Diner aanwezig namens Stichting Down Syndroom. Regina Lamberts,...