De Pil

DESTRESS-studie

  • Nieuws
  • De Pil
  • 2 minuten (369 woorden)

Beste student,

Hopelijk hebben jullie een goede staycation gehad ondanks de pandemie. Juist in deze tijd van onzekerheid is het belangrijk om goed voor jezelf te zorgen en op je stress te letten. Dit is dus een uitgelezen kans om te participeren in de DESTRESS studie, welke begint met de één-na-laatste ronde!

Chronische stress en burn-out zijn een steeds groter probleem onder studenten, vooral in deze onzekere tijd. Bij de DESTRESS studie onderzoeken we dit probleem en mogelijke oplossingen. Door middel van het gebruik van vragenlijsten verzamelen wij informatie over stress en hoe studenten daarmee omgaan. Of jij als student gestrest bent of niet; je kan ons helpen met waardevolle informatie door te participeren in het onderzoek.

Als blijkt dat je veel stress ervaart tijdens de opleiding kun je jezelf aanmelden in de randomized controlled trial waarin we gratis weerbaarheidstrainingen aanbieden, voor acht weken lang vanaf 19 oktober. Deze trainingen zijn divers en bestaan uit; yoga, Mindfullness-Based-Stress-Reduction, stress management training, aikido en muziek. Vanwege covid-19 zijn sommigen online en andere deels face-to-face. Er wordt in de studie ook rekening gehouden met jouw voorkeuren voor de training. Onze hoop is dat de vaardigheden en ervaringen opgedaan in deze trainingen je nu en later helpen om te gaan met stress!

Ook als je niet gestrest bent kun je goed helpen door de vragenlijsten in te vullen in het cohort. Deelname aan dit cohort vergt een kleine hoeveelheid tijd waarin van je gevraagd wordt om in twee jaar tijd, zeven vragenlijsten in te vullen. Cadeau’s worden verloot tussen iedereen die alle vragenlijsten in heeft gevuld!

Alle studenten geaffilieerd aan de Erasmus universiteit  in een veld gerelateerd aan gezondheid zoals geneeskunde, psychologie, klinische technologie, nanobiologie etc. kunnen zich aanmelden. De deadline voor participatie is 27 september 2020!

Voor meer informatie of als je je wilt aanmelden kun je onze website bezoeken op; https://destress.info/.

Ook kun je contact met ons opnemen door te mailen naar; DESTRESS@erasmusmc.nl.

Op de website staat ook informatie over de mogelijkheid van het doen van je masteronderzoek bij het DESTRESS-team.

Wij horen graag van jullie!

Het DESTRESS-team
(DEcrease Stress Through RESilience training for Students)

 

 


Project MARCH
21sep

Project MARCH

  • De Pil

Het Delftse studententeam Project MARCH heeft op 9 september hun 'Massive Open Online Course' (MOOC) gelanceerd! Via een 6-weeks...

SportCo(rona)-ladder
01mei

SportCo(rona)-ladder

SportCo(rona)-ladder Lieve sportievelingen,  Door het coronavirus zijn helaas ook onze activiteiten, waaronder de Batavierenrace...

Reacties

Log in om de reacties te lezen en te plaatsen