Diversiteit en Inclusie StudentenCommissie

Diversiteit en Inclusie StudentenCOmmissie

Hoi!


Wij zijn de Diversiteit en Inclusie StudentenCOmmissie, oftewel DISCO. Hoewel wij geen feestcommissie zijn – zoals de naam doet vermoeden, vinden wij het wel belangrijk dat elke dag een feestje moet zijn voor iedereen op onze faculteit. Wij zijn acht enthousiaste geneeskundestudenten (met twee top QQ’s) die deze wereld een stukje mooier willen maken, beginnend op onze faculteit. Iedereen zou zich thuis moeten voelen op onze faculteit, ongeacht je culturele achtergrond, sekse, leeftijd, geaardheid, beperking in de breedste zin van het woord, etc. Daar zullen wij ons sterk voor maken.


We willen de studenten dichter bij elkaar brengen, maar ook de studenten dichter bij de artsen in het ziekenhuis. Het is waardevol om in een informele setting elkaar beter te leren kennen en vragen te stellen die je normaal niet zo snel zou stellen. Daarom zullen wij etentjes bij artsen thuis gaan organiseren. Deze etentjes zullen op 10, 12 en 14 februari 2020 plaatsvinden.


Daarnaast zullen wij ons bezig houden met diversiteit en inclusie in het onderwijs. De patiëntenpopulatie in een multiculturele stad als Rotterdam is zeer divers. Wij vinden dat het geneeskundecurriculum deze diversiteit moet weerspiegelen, zodat wij – als artsen van de toekomst – beter kunnen omgaan met onze verschillen en hier onze rijkdommen uit kunnen putten.


Verder zouden wij ook graag iets terug willen doen voor de stad Rotterdam. Koken voor daklozen, terwijl wij hen medische kennis bijbrengen behoort tot een van onze ideeën. Onderschat alleen niet hoeveel wij ook van hen kunnen leren!


Mocht je leuke ideeën hebben, een samenwerking willen aangaan met onze commissie of iets kwijt willen, je kunt ons altijd bereiken op disco@mfvr.nl.


Liefs,

DISCO

Disco.jpg
DISCO 2019-2020

Diversiteit Inclusie Studenten COmmissie 2019-2020

Thomas Pereira Horta (2017) Voorzitter
Yassin Ben Brahim (2018) Vice-Voorzitter / Commissaris Onderwijsevaluatie
Iris Hassing (2019) Secretaris / Commissaris Maatschappelijke Betrokkenheid
Victor van Roey (2018) Penningmeester / Commissaris Maatschappelijke Betrokkenheid
Amrish Nanhu (2017) Commissaris Onderwijsevaluatie
Lucy Zhang (2018) Commissaris Promo
Ayca Cozar (2018) Commissaris Studentenverbinding / Commissaris Promo
Ewout Lauwers (2019) Commissaris Studentenverbinding
Fleur Stuit (2016) q.q.
Marte van der Bijl (2016) q.q.