Sven Jaspers

MariekeZelissePhotography_5K4A2624.jpg
Sven Jaspers, Abactis van het 51ste bestuur der MFVR

Sven Jaspers

Lieve leden,

Wie had ooit verwacht dat ik hier zou staan? Ik niet. Vier jaar geleden was geneeskunde studeren wel het laatste wat ik wilde. Ik zag mezelf al rondlopen op de Technische Universiteit in Eindhoven. Maar toch, zo’n twee jaar geleden zette ik mijn eerste stap in onze prachtige faculteit, die ik ondertussen, na talloze uren studeren, als derde huis ben gaan zien. Ik had me echter nooit zo snel thuis gevoeld in de mooiste Rotstad van het land, zonder de MFVR. De stap van het rustige Veldhoven, in het altijd gezellige Brabant, naar het drukke en chaotische Rotterdamse studentenleven was enorm. Met mijn kamertje in Zuid, zonder medestudenten, lag heimwee op de loer. Maar gelukkig was er de MFVR, die me met open armen ontving. Ik voelde me er direct thuis en maakte binnen de kortste keren nieuwe vrienden. 

Mijn eerste jaar verliep, afgezien van de moeilijke start, erg vlotjes. Ik had een leuke vriendengroep en de studie ging me gemakkelijk af. Helaas besloot ik om in mijn eerste jaar geen commissie te doen. Hier heb ik nog steeds spijt van. Wel werd ik, samen met bovengenoemde vriendengroep, gekozen als nieuwe lichting van Heerendispuut ‘De NUL’.

Mijn tweede jaar verliep wat anders dan mijn eerste; ik nam plaats in de Jaarvertegenwoordiging 2, werd actief bij mijn dispuut, ging samenwonen met 3 vrienden en verloor steeds meer tijd aan activiteiten buiten de studie, doch grotendeels binnen de MFVR. Dit kwam mijn studieresultaten niet ten goede, maar ook mijn tweede jaar mocht ik succesvol afsluiten. 

En hier sta ik dan. Sinds 15 september jongstleden mag ik mijzelf, vol trots, Abactis van het 51ste bestuur der MFVR noemen. Ik zal me het komende jaar bezig houden met de communicatie, zowel binnen als buiten de vereniging, en het ledenbestand. Daarnaast ben ik verantwoordelijk voor de website en de app en begeleid ik de Ouderdagcommissie, Studiereiscommissie en de illustere Cantuscommissie. Ik ben altijd te porren voor een goed (of slecht) gesprek onder het genot van een lekker drankje, dus kom vooral eens langs in de bestuurskamer of in ’t Vat.

Liefs,


Sven Jaspers

h.t. Abactis der Medische Faculteits Vereniging Rotterdam