Introductiedagen

Introductiedagen Eerstejaarsstudenten


Eurekaweek

In augustus beginnen elk jaar ongeveer 420 nieuwe eerstejaars aan hun studie geneeskunde. Het begin van deze 6 jaar studententijd wordt ieder jaar weer traditioneel afgetrapt met de Eurekaweek, de introductieweek van de Erasmus Universiteit. Tijdens deze week organiseert een van onze commissies, de Facultaire Introductie Commissie, de introducerende activiteiten. Dit is om de faculteit zelf, de mogelijkheden bij de studie geneeskunde en de bedrijven die handig zijn voor studenten geneeskunde, beter te leren kennen. Voor veel bedrijven en verenigingen is deze week dan ook de week om nieuwe eerstejaars enthousiast te maken zich bij hen aan te sluiten. Tijdens deze week is ook het terras buiten de faculteit geopend, waar alle aankomend eerstejaars gedurende deze week te vinden zijn. Ze leren elkaar hier kennen in een ontspannen sfeer en kunnen gezellig een drankje met elkaar doen. 

De MFVR biedt de mogelijkheid voor bedrijven tijdens deze introductiedagen kennis te maken met de eerstejaars middels een stand of een inleidend praatje. Ook zijn er meerdere promotionele mogelijkheden tijdens de Eurekaweek, zowel op het terras als tijdens de introducerende activiteiten. Voor meer informatie over deze mogelijkheden kunt u altijd contact met ons opnemen. 

DSC_0042.JPG
Een Eurekaweekgroep
DSC_0063.JPG
Inschrijven bij de MFVR
DSC_0136.JPG
Een Eurekaweekgroep

Eerstecollege dag

Op de eerstecollegedag starten alle 420 studenten met een introductie dag om elkaar én de faculteit te leren kennen. Deze dag wordt georganiseerd door de MFVR met behulp van de Eerstejaarscommissie. Deze studenten weten exact hoe het is om eerstejaars te zijn en hebben dan ook de ideale visie om de beste dag te organiseren. Deze dag bestaat uit colleges, elkaar leren kennen en workshops. Op deze dag is er de gelegenheid voor de studenten om kennis te maken met bedrijven via verschillende opties. Voor meer informatie over de opties, schroom niet om contact op te nemen. 

DSC_0019.JPG
De openingslezing