Rosalind Franklin Contest

Evenementen

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
26 mei 2018 10:00 - 16:00

De Rosalind Franklin Contest komt er weer aan op 26 mei! Dit is een interfacultaire wedstrijd die teams van alle geneeskunde faculteiten in Nederland uitdaagt om de ‘kennis en kunde-strijd’ aan te gaan.
Alle geneeskundefaculteiten in Nederland mogen één team opgeven voor het RFC om de eer van de faculteit te verdedigen, waarbij gemotiveerde studenten de kans krijgen om te excelleren. Daarnaast is dit ook hét moment om geneeskundestudenten te ontmoeten vanuit alle faculteiten en zowel sociale als professionele netwerken uit te breiden. En, natuurlijk, om na de inspanningen met z’n allen het succes te vieren in het mooie bourgondische Maastricht.
Tegenwoordig wordt er niet alleen van studenten verwacht dat zij goede kennis hebben en vaardigheden beheersen, maar wordt er ook steeds meer nadruk gelegd op samenwerken in teamverband en sociale vaardigheden. Omdat dit laatste wat moeilijker te testen is op één dag, hebben wij besloten de focus te leggen op medische kennis en vaardigheden. Daarnaast zijn een goede samenwerking en slimme tactiek ook essentieel voor het winnen van de Contest!

Wil jij Rotterdam vertegenwoordigen op het RFC dit jaar? Meld je dan aan voor het Rotterdamse team! De vragen zijn gemaakt op derdejaarsniveau, maar ook eerste- en tweedejaars studenten kunnen deelnemen. Wil jij graag de eer van Rotterdam verdedigen? Mail dan voor 1 mei naar vice-praeses@mfvr.nl! 

Meer informatie kan je vinden op: http://rfcmaastricht.nl/wordpress/nieuwe-pagina/uitleg-inschrijving-teams/