MFVR x JFR: Pizzacollege vaccinaties

Evenementen

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Educatief
Datum en tijd
13 feb. 2019 17:45 - 20:30

MFVR x JFR: Pizzacollege vaccinaties

Vaccinaties verplichten? En goed opvoeden dan?", "Verplicht vaccineren: de tijd van vrijblijvendheid is voorbij!" en "Verplicht vaccineren is geen goed idee": een greep van krantenkoppen die de afgelopen tijd zijn verschenen. De discussie om vaccinaties te verplichten is hot topic, maar wat vind jij? Is het uberhaupt wettelijk gezien wel mogelijk om vaccinaties te verplichten? En kunnen we dat als artsen van de toekomst ook goed onderbouwen?

 

Op woensdag 13 februari zullen we samen met studenten van de juridische faculteit in gesprek gaan over dit onderwerp. Er zullen drie sprekers een korte pitch geven over hun kijk op het verplichten van vaccinaties vanuit hun achtergrond. Een medisch jurist zal ingaan op de wetmatige kant, een internist-viroloog vertelt ons meer over de werkzaamheid van een vaccin en een jeugdarts zal de maatschappelijke kant van dit dillema belichten. Daarnaast is er de mogelijkheid om samen met studenten van een andere studie ideeën te wisselen.

 

Voor 5 euro inclusief een pizza naar keuze en twee drankjes kun je hier al bij zijn! Meld je dus zo snel mogelijk aan, want er is maar een beperkt aantal kaarten in de verkoop.