Inschrijven Studentenhulppool coronavirus

Evenementen

Deelname

Aanmelden voor dit evenement is niet meer mogelijk

Over dit evenement

Categorie
Carrière
Vanaf
23 mrt. 2020 16:15:00
Tot
25 mei 2020 18:00:00

Lieve allemaal, 

Door de ontwikkelingen met betrekking tot het coronavirus neemt de druk in de zorg op veel plekken toe. Daarom zijn wij (de Medische Faculteits Vereniging Rotterdam, MFVR) bezig met het opzetten van een Studentenhulppool door de Rotterdamse Geneeskundestudenten om de zorg waar mogelijk te verlichten. Wij krijgen van verschillende instanties door waar hulp in de zorg nodig is. De studenten die zich hebben aangemeld zullen wij dan vragen om te helpen bij de desbetreffende zorginstelling. De instanties hebben studenten uit alle jaarlagen nodig; met of zonder (medische) werkervaring. Ben je in de gelegenheid om een steentje bij te dragen, meld je dan aan via de volgende link: https://www.mfvr.nl/evenementen/inschrijven-studentenhulppool-coronavirus

Alvast ontzettend bedankt, de hulp is hard nodig!

Vanwege een technische storing zijn de formulieren (voor de Studentenhulppool) die ingevuld zijn op vrijdag 13 maart helaas niet opgeslagen. Wij hebben een mail gestuurd naar alle mensen voor wie dit geldt, echter krijgen wij te horen dat deze mail in de spambox belandt. Vandaar dit bericht op onze site om jouw formulier online te checken. Dit doe je door in te loggen en naar het evenement te gaan, hier kan je dan je formulier bewerken. 

Voor externen (niet-leden) die zich op vrijdag hebben aangemeld, geldt dat zij zich moeten herschrijven. 

Excuses voor het ongemak, wij vinden het erg vervelend. 

 

Hartelijk dank voor de moeite!

Extra informatie voor het inschrijfformulier: 

Aanmelden is OOK mogelijk als je geen lid bent van de MFVR maar wel aan het Erasmus MC studeert!

Geef je op voor De Studentenhulppool via het volgende formulier. Alle vragen zijn verplicht maar bij vragen die voor jou niet van toepassing zijn kun je ‘N.v.t.’ invullen. Na het invullen van alle gegevens, krijg je een bevestiging per mail gestuurd. We zullen je profiel zo spoedig mogelijk proberen te koppelen aan een instantie waar een helpende hand nodig is.

Bent u een zorginstelling?

Dan kunt u zich via de volgende link aanmelden: https://stip.erasmusmc.nl/Geneeskunde/675. Dan proberen wij zo snel mogelijk studenten te koppelen!

Frequently Asked Questions (FAQ)

Ik heb geen bevestigingsmail gehad na mijn inschrijving in het systeem, klopt dit?

Helaas krijgt niet iedereen een bevestigingsmail na inschrijving vanwege een fout in het systeem. Indien je op “bevestig deelname” hebt geklikt bij het inschrijven, kun je er zeker van zijn dat de inschrijving succesvol verlopen is.

 

Kan ik mij ook aanmelden als ik geen MFVR-lid ben?

Ja, dat kan zeker. Je kan je aanmelden als gast.

 

Als ik bij een instantie wordt ingezet, is dit op vrijwillige basis of krijg ik betaald?

Ons initiatief voor een Studentenhulppool is landelijk opgepikt door de NFU (Nederlandse Federatie van Universitair Medische Centra). Vanuit de NFU is bepaald dat er bij elke faculteit een platform dient te komen om zorginstellingen waar nodig te verlichten met medische studenten. Er is vanuit deze richtlijn opgesteld dat al het werk wat medische studenten zullen verrichten om bij de coronacrisis te helpen, op vrijwillige basis is. Dit om een rechte lijn te trekken tussen alle faculteiten en instanties zodat we jullie kunnen inzetten op plekken waar het hardst nodig is.

 

Bij wat voor zorginstellingen kom ik te werken?

Op dit moment zijn we dat nog aan het inventariseren. Je zou aangeboden kunnen krijgen dat je intern in het EMC kan helpen, maar dit kan ook extern zijn (GGD, een huisartsenpost, een callcenter, etc.). We communiceren dit altijd van te voren en je wordt uiteraard in overleg ergens geplaatst.

 

Wat voor werkzaamheden zal ik verrichten en hoe veel tijd neemt het in beslag?

Dit is afhankelijk van waar je geplaatst zal worden. Uiteraard gaat dit in overleg met jou om te kijken wat het beste bij jou past.

 

Ben ik wel verzekerd voor eventuele risico’s/hoe zit het met de juridische voorwaarden?

Voordat je aan de slag gaat is het van groot belang dat je een overeenkomst tekent. Afhankelijk van de soort functie gaat het om een vrijwilligersovereenkomst of een arbeidsovereenkomst. Indien zowel jouw eigen handtekening als de handtekening van de instantie op de overeenkomst staat, kun je aan het werk. Graag ontvangen wij een bewijs van de getekende overeenkomst op studentenhulppool@mfvr.nl.

 

Ik wil ook graag helpen maar ik bevind me momenteel in een andere regio dan Rotterdam. Kan dit?

Ook in andere regio’s is veel hulp nodig. Zoals je hier boven kan lezen is elke medische faculteit bezig met het opzetten van een soortgelijk initiatief. Je kan je dus ook daar aanmelden. Zelf krijgen wij ook van ver buiten Rotterdam (Brabant bijvoorbeeld) verzoeken om medische studenten in te zetten. Aanmelden bij ons kan dus altijd; je kan hier ook aangeven waar je eventueel inzetbaar bent.


Ik heb me ingeschreven voor de Studentenhulppool. Wat kan ik nu verwachten?

Wij begrijpen dat je zo snel mogelijk ingezet wil worden, echter kunnen we op dit moment nog niet garanderen op welke termijn je ingezet zal worden. Wij krijgen steeds meer verzoeken vanuit zorginstanties en doen ons uiterste best om vanuit de Studentenhulppool zo snel mogelijk een geschikte match te vinden. Zodra je een match bent met een instantie nemen wij contact met je op (telefonisch (vanaf een anoniem nummer) of per mail). Uiteraard zit je niet meteen vast aan een instantie en kan je ook nog weigeren.

 

Ik hoor van instanties dat ze extra medisch studenten kunnen gebruiken. Waar kunnen ze dit aangeven?

Mocht je van instanties horen dat ze extra medisch studenten nodig hebben om de werkdruk te verlichten, kun je ze doorsturen naar de volgende link: https://stip.erasmusmc.nl/Geneeskunde/675 daar kunnen zij een aanvraagformulier invullen. 

 

Kan ik nog aanpassingen doen aan het inschrijfformulier? 

Ja dat kan. Stuur je aanpassingen naar studentenhulppool@mfvr.nl.