Eerstejaarscommissie

Eerstejaarscommissie 2017 - 2018

Ergens in het onderwijscentrum zul je ons vaak kunnen zien zitten. Je ziet waarschijnlijk tien studenten met serieuze koppen, laptops en schriften paraat, die druk zitten te overleggen. Chaotisch kan het soms ook wel worden, maar meestal houden we het wat geordender. Zo doen wij ons best om voor de komende eerstejaars iets prachtigs neer te zetten. In het jaar 2017/2018 zijn wij namelijk verantwoordelijk om de nieuwe lichting geneeskundestudenten van het aankomende jaar een een geweldig welkom op de universiteit te bieden. Je kan het aan iedere willekeurige student in het OWC vragen, en zij zullen je allemaal vertellen dat het Eerstejaarsweekend, dat in de eerste paar weken van het eerste collegejaar plaatsvindt, een prachtige ervaring was. 

Naast het organiseren van dit weekend, kiezen wij ook de mentoren uit die de eerstejaars gaan begeleiden. Per studiegroep wordt één mentor aangewezen, die de nieuwe studenten zal helpen en ondersteunen in de eerste periode van de studie. Aan hen kunnen ze alles vragen, en ze kunnen ook bij hen terecht als ze ergens moeite mee hebben, of dat nu met de studie te maken heeft, of juist persoonlijker is.

Ten slotte mogen wij ook helpen met het organiseren van de eerste collegedag voor de nieuwe lichting. Samen met hun studiegroepje en mentor zullen ze de faculteit ontdekken om zo een leuke en leerzame introductie van de studie te krijgen.

Een goed begin voor de startende student: dat is waar wij voor staan. Reken er maar op dat wij hier ons kneiterhard voor inzetten. Starten met je studie was nog nooit zo leuk en gemakkelijk.


Heel veel liefs,

De Eerstejaarscommissie 2017-2018


P.S. Zie jij een tweede boodschap in dit stukje? Dan zit jij op het juiste spoor.

Foto_site.jpg

Eerstejaarscommissie 2017 - 2018

Micki Ouwerkerk (2015) Voorzitter
Pim den Boon (2016) Vicevoorzitter
Myrrhe Venema (2016) Secretaris
Ede Ojo (2015) Penningmeester
Sylvie Wilde (2017) Commissaris Mentoraat & ECD
Tjep Hoedemakers (2017) Commissaris Mentoraat & PR
Antoon Kramer (2015) Commissaris EJW & PR
Sanne van de Vondervoort (2016) Commissaris EJW & ECD
David de Jong (2014) q.q.
Samantha van Hooijdonk (2014) q.q.

Voor vorige Eerstejaarscommissies zie: Commissie archief